Verenigingsavond


  Nog even terug kijken naar de verenigingsavond 9 januari 2019.

 

De ledenvergadering/clubavond van januari 2019 zit er alweer op. Mooie opkomst en  constructieve inbreng van de leden.

Hoogtepunten: onze scheidende voorzitter Harrie Uneken krijgt de KNBF speld opgespeld door de landelijk voorzitter Hans Kraaibeek.

In de bloemetjes gezet worden, naast natuurlijk Harrie Uneken, ook Jan Bruins, gestopt als secretaris,  en Peter de Hoop , die de rondzending draaiende houdt.

Rick Dorman is nu secretaris en voorzitter a.i. is Peter de Hoop.

Al snel mochten de bitterballen binnen gebracht worden en was het tijd voor het postzegelen.

We zien uit naar de postzegelbeurs in Steenwijksmoer, 23  februari a.s., en in de loop van 2019 zal er ook aandacht worden besteed aan ons 60 jarig jubileum.  


 

Postzegelvereniging clubavond 12 dec. 2018.

 

Nog maar net bekomen van de zeer geanimeerde clubavond in december 2018, staat januari 2019 alweer in de wacht.

Echter willen wij u niet onthouden wat die avond in december zoal bracht, dus wat u mogelijk hebt gemist. 

Allereerst weer een prachtige opkomst van maar liefst 32 leden. Zij kwamen af op resp. de december quiz, een veiling van maar liefst 132 kavels en de vriendelijke ontvangst in het clubgebouw van de Jeu de Boules  aan de Nordhornerstraat. De quiz: maar liefst 20 vragen waren door het duo Janet en Peter op papier gezet, daarbij afbeeldingen , in kleur, met daarbij 4 mogelijke antwoorden. Onze leden hebben zich er, bijna, op stuk gebeten..

Afbeelding: bij vraag  20 was de verwarring groot: is de afgebeelde sport nu “jeu de petanque”, ”joutes nautiques” etc.     Maar op de zegel staat echt “jeu de boules”. Zie afbeelding. Daarna de veiling : er werd flink geboden , dat lijkt ook logisch gezien de lage inzetprijzen. Een mooi aantal van 64 kavels vonden de weg naar een nieuwe verzamelaar.  Dus veel blijde gezichten, en dank aan de onvolprezen heren Rick en Peter, die de veiling  altijd weer in goede banen leiden.

 

Ook vestigen wij uw aandacht nog even op het, onvolprezen, Sinterklaasgedicht, afgedrukt in het december nummer van Phila-Info. Het gedicht vraagt het om hier op de website te worden gepresenteerd. 


Elke tweede woensdag van de maand wordt in het clubgebouw van Jeu de Boules Vereniging Coevorden, Nordhornerstraat 25, 7742 VZ Coevorden clubavond gehouden. Gemiddeld bezoeken 30 leden deze avond om met elkaar over postzegels te praten, te ruilen of te kopen, deel te nemen aan activiteiten of zomaar voor de gezelligheid. Vanaf  acht uur 's avonds is iedereen van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Vanaf kwart voor acht bent u welkom. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) zijn er geen verenigingsavonden.

De link naar het lopende jaarprogramma  vindt u onder Activiteiten/agenda.