BEURS HOOGENWEG 29 OKTOBER 2022

Onder de foto's staan 2 persverslagen


Grote postzegelbeurs in Gebouw Hoogenweg 29 oktober 2022

De Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg hield onlangs weer haar ‘Hardenbergse’ postzegelbijeenkomst. Niet alleen voor de eigen tachtig leden maar ook voor handelaren en iedereen die maar iets met het verzamelen van unieke postzegel(series) van doen heeft. De andere,  ‘Coevordense’ beurs vindt altijd in het voorjaar plaats. Naast deze twee activiteiten kent de vereniging ook bijna elke maand haar clubbijenkomsten en het onderling rondzenden van dozen met postzegels om thuis te onderzoeken of men een verzameling compleet kan maken, vertelt PR vrouw Jeanet Dales. “Door middel van ons eigen blad  ‘Phila-Info’ worden de leden ook op de hoogte gehouden van wat er tijdens clubavonden allemaal te doen is. Tijdens het zestig jarig jubileum in 2019 gaf de club ook een eigen unieke postzegel uit die de verbinding tussen de twee steden Coevorden en Hardenberg via het spoor, de weg en heat water in beeld brengt. Trots zijn we ook op het ontworpen stempel dat één geheel vormt met de zegel.”

 

Er werden gisteren o.a. deelnemers uit Lelystad, Assen, Groningen en Beilen, in totaal zo’n 90, waaronder zo’n 15 handelaren, begroet. ’s Middags vond er ook de traditionele veiling plaats onder leiding van Rik Dorman plaats van vooraf ingestuurde kavels aan postzegels waarvan de bezoekers vooraf konden kennis nemen. 


Geslaagde Postzegelbeurs Hoogenweg.

Georganiseerd door PZV Coevorden-Hardenberg togen zaterdag een groot aantal postzegelverzamelaars uit wijde omgeving naar Gebouw Hoogenweg voor de najaarsbeurs.

15 semi-handelaren gaven acte de présence en zorgden voor een groot en divers aanbod van zegels. Ook voor de jeugd blijkt ‘een postzegel’ met daarop de fraaiste onderwerpen/thema’s een grote aantrekkingskracht te hebben.

Tegen 14.00 uur was de start van de veiling. De nieuwe veilingmeester Bab, met afslaghamer, worstelde zich vakkundig door maar liefst 174 kavels.

Er werd flink geboden en vele zegels, albums en poststukken wisselden van eigenaar.

Geen hoge prijzen, maar wel veel tevreden gezichten!

 

Al met al en schitterende beurs in de fraaie zaal aan de Hoogenweg waar de catering door het enthousiaste team prima was verzorgd.